wp25dd69af.png
wp60e57521.png
wp729459c8_0f.jpg
wp5ffa0a1e_0f.jpg
wp5af5f91e.png
wp77d5aa6e.png
wpc8e64b82.png
wpc8e64b82.png
wpc8e64b82.png
wpc8e64b82.png
wpc8e64b82.png
wp0556f257.png
wpc8e64b82.png
wp0c8d1666.png
Airco André      Diemen      Telefoon 06-38917272
wpc8e64b82.png
Wat is airconditioning
U heeft vast wel eens een airconditioning (airco) overwogen tijdens zomerse temperaturen en u bent op zoek naar verkoeling. Maar wat is een airco en hoe werkt het? Airconditioning kun je in goed Nederlands vertalen met het woord klimaatbeheersing. Het wordt als volgt omschreven:
1
regeling van temperatuur en vochtigheidsgraad van de lucht in binnenruimten => klimaatregeling.
2
installatie voor de regeling van temperatuur en vochtigheidsgraad van de lucht in binnenruimten => airco, klimaatregelaar.
Van oudsher wordt al klimaatbeheersing toegepast.
Het raam openzetten om te luchten en te verkoelen. De openhaard aan om de temperatuur aangenaam te maken in de winter. En de ventilator bij warm weer. Dit zijn een paar van de voorbeelden die wij dagelijks om ons heen vinden. Airconditioning combineert al deze vormen van klimaatbeheersing in één systeem dat natuurlijk door toepassing van moderne technologie veel beter, efficiënter en comfortabeler functioneert. Ja, met de hedendaagse airconditioning is ook verwarmen met een hoog rendement mogelijk.
Twee soorten airconditiong
1. Mobiele airco
Mobiele airconditioners zijn op wieltjes gemonteerde en daardoor verplaatsbare airco’s. Het zijn vaak vrij grote apparaten, die met een slang door het raam de warme lucht afvoeren. Afhankelijk wordt het condenswater opgevangen in een bak of afgevoerd via een slang. Indien het condenswater wordt opgevangen in een condensbak zal deze regelmatig geledigd moeten worden. De keuze voor een mobiele airconditioner wordt vaak gemaakt als snelle oplossing op een koelvraag. Maar voorziet maar al te vaak niet in de andere vereisten van de gebruiker.
Een mobiele airco neemt ruimte in beslag en dient ook ergens te worden opgeslagen indien niet meer in gebruik is. De afvoerslang kan niet te lang zijn en straalt ook een gedeelte van de warmte weer af, waardoor het rendement afneemt. De meeste mobiele airconditioners produceren behoorlijk wat geluid, waardoor bijvoorbeeld de ruimte wel koel is, maar men zich gestoord voelt door het geluid. Niet altijd is er een mogelijkheid de afvoerslang goed naar buiten te brengen. Het is daarom van belang van te voren af te vragen welke wensen met betrekking tot het leefklimaat worden gesteld.
2. Split- of multisplit airco systeem
Wilt u in uw woning uw klimaat echt goed geregeld hebben en een aangename leeftemepratuur zowel in de zomer als in de winter dan kan een airco systeem voor u een goede oplossing zijn. Airco systemen bestaan uit een binnen- en een buitendeel die via dunne koelleidingen met elkaar verbonden zijn. Deze systemen worden spilt- of multisplit genoemd.

Wat zijn de voordelen van airconditioning
Vanzelfsprekend zorgt de airconditioner tijdens hete zomerdagen voor een aangename temperatuur. Maar naast deze bekende functie zijn er nog een aantal andere voordelen verbonden aan een goed werkende en moderne installatie. Hierbij kunt u denken aan speciale behandeling van de lucht waardoor de lucht in uw woning schoner en veel gezonder wordt. Speciaal voor mensen met luchtweg problemen kan dit grote voordelen op-leveren. Echter niet elke airco doet dit even goed. Zeker de losse apparaten schieten op dit terrein veelal te kort. Ook zorgen goede airco's voor ontvochtiging van de lucht, waardoor schimmels en andere problemen die ontstaan door te veel vocht in de woning aanzienlijk gereduceerd, zo niet voor-komen kunnen worden.
wp93466b93_0f.jpg
wp031d0f20.png
Voorbeeld van een mobiele airco.
wp7ce7e4ee.png